vrijdag 8 januari 2010

ChristenUnie: "Gaat politiepost aan Markt dicht?"

GOUDA - De ChristenUnie in Gouda maakt zich zorgen over de politiepost in het pand van de VVV aan de Markt. De politiepost zou vaker gesloten zijn dan gewenst.'Na lang aandringen vanuit o.a. de politiek is sinds 30 juni 2008 weer een politiepost gevestigd in het centrum van Gouda, aan de Markt, in het VVV-kantoor', meldt raadslid Theo Krins. 'Iedere werkdag en op de koopzondagen behoort de politiepost enkele uren open te zijn. Nu hebben wij vernomen dat de post regelmatig onbemand is en de politie zich lang niet altijd aan de openingstijden houdt en zich bij afwezigheid ook niet eens altijd afmeldt. Daarnaast bereiken ons ook geluiden dat men voornemens is om de politiepost te gaan sluiten.'De ChristenUnie stelt het college van b en w nu de volgende vragen:
1. Is het college op de hoogte van het feit dat de politiepost niet altijd tijdens de openingstijden is bemand?
2. Wat is de reden dat de politie op deze wijze omgaat met de politiepost op de Markt?
3. Wat gaat het college doen om hier verbetering van de politie in te bewerkstelligen?
4. Hoe vaak is sinds juni 2008 door burgers gebruik gemaakt van deze politiepost en waarvoor? 5. Is het waar dat de politie voornemens is de politiepost te gaan sluiten?
6. Indien dit inderdaad klopt, wat is daarvan de reden, wanneer gaat de sluiting plaatsvinden en hoe wordt dit naar de burgers gecommuniceerd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten