woensdag 10 februari 2010

ChristenUnie wil meer containers voor plastic


GOUDA - De ChristenUnie vraagt nadrukkelijk aandacht voor het frequenter ophalen van de zakken met plastic afval. Eenmaal per vier weken ophalen werkt niet stimulerend om actief mee te werken aan het scheiden van afval. Als alternatief of – indien dit financieel haalbaar is – als aanvulling, wil ze graag dat er ook containers worden geplaatst bij winkelcentra.

Theo Krins, raadslid voor de ChristenUnie, was afgelopen zaterdag in Goverwelle aan het kijken of er wellicht al een container was geplaatst, maar dat was niet het geval.

Op zaterdagmorgen 13 februari tussen 10.00 en 12.00 uur is het echter wel mogelijk om plastic afval in te leveren op de parkeerplaats Middenmolenplein bij het winkelcentrum Goverwelle. De ChristenUnie zorgt voor aflevering bij Cyclus.

De ChristenUnie hecht veel waarde aan een duurzame leefomgeving en is trots dat op haar initiatief Gouda inmiddels een millenniumgemeente is. Als komende mijlpaal voor een duurzaam Gouda streeft de ChristenUnie naar een CO2-neutrale gemeente in 2025. Onze keuzes bepalen mede hoe de wereld, Nederland en onze directe omgeving er voor de volgende generaties zullen uitzien. Duurzaamheid vraagt inspanning en creativiteit van alle inwoners van Gouda.
Het correct en regelmatig inzamelen van plastic afval is daar één element van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten