vrijdag 19 maart 2010

Afscheid oude raad, welkom nieuwe raad

De oude gemeenteraad kwam afgelopen dinsdag 9 maart voor het laatst bij elkaar. Er werd teruggekeken op vier roerige jaren. Dat gebeurde officieel tijdens een speech van de burgemeester, maar ook met ludieke intermezzo’s. (10-03-2010)
Op donderdag 11 maart wordt de nieuwe gemeenteraad officieel geïnstalleerd.

De gemeenteraad in Gouda bestaat uit 35 raadsleden en de verkiezingen hebben voor flink wat veranderingen gezorgd. Er namen 17 raadsleden afscheid. Zij zijn uitgebreid bedankt voor hun tomeloze inzet de afgelopen vier jaar. Ook ontvingen raadsleden Gerard Schotanus (ChristenUnie) en Cees Wouters (Gouda’s 50+partij) een koninklijke onderscheiding.

Onder de gekozen raadsleden zitten veel nieuwe namen. Onder andere van de twee nieuwe partijen, namelijk Gouda Positief en Trots op Nederland. Zij worden donderdag officieel door de burgemeester geïnstalleerd. Ook drie demissionaire wethouders worden als raadslid geïnstalleerd en vervullen de komende tijd een dubbelrol. Als er over enige tijd een nieuw college van burgemeester en wethouders geformeerd is, komt hier een einde aan en volgt er mogelijk nog de installatie van enkele nieuwe raadsleden.

De nieuwe raad bestaat uit: Mw. M.J.C. Suijker, M. Mohandis, J. van den Heuvel, Mw. A.H.M.G. Engbers, J.J. Veld, Mw.C.M. Arenoe en P. den Boer van de PvdA.
M. Kastelein, W.A.G. Hillenaar en Mw. M.E.A. Hiskes-Willemse van het CDA.
Mw. L.J. Werger, H.C. van den Akker, J. Vermeij, Mw. C.W.D.G. Defesche en J. Dijkxhoorn van de VVD. E.P.M. de Lange en Mw. A.C. van Eersel-Bezemer van Gouda’s 50+ Partij.
H.R. Janssen, Mw. J.C. Huisman-Mak en J.T. Krins van de ChristenUnie.
Mw. H. Niezen, M. Amessas en M. Klijmij-van der Laan van Groenlinks
H.N.D van Alphen van de SP
J.M. de Koning van Gemeentebelangen Gouda
Mw. D.A. Bergman, H.A. van den Haak en M.G.C.M. Castelijns van D66
A.H.E. Versteeg van de SGP
J.Weeber, Mw. M. van den Tweel-Rispens en J.M. de Laat van Gouda Positief
S.J.M. Driesen, W. Verwoerd en P.J. Stroop van Trots op Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten