maandag 9 maart 2015

Moskeebestuur Gouda overweegt af te zien van bouwplannen

‘Moskeebestuur Gouda overweegt af te zien van bouwplannen’

XTRA - Prins Willem Alexanderkazerne
Exterieur van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne waar op het terrein een grote moskee gebouwd zal worden.  Foto ANP / Jerry Lampen
BINNENLAND 
Het moskeebestuur dat in Gouda een nieuw gebedshuis wil bouwen, weet niet of het de plannen daarvoor moet doorzetten. Het verzet vanuit de politiek is - zowel landelijk als regionaal - zo groot dat sommige leden met het project willen stoppen, schrijft het AD.
De gemeenteraad in Gouda stemt woensdag over de bouw van een islamitisch centrum in combinatie met een school voor bijzonder onderwijs. Partijen waren verdeeld over de komst van de moskee. De krant meldde zaterdag dat het ernaar uitzag dat het hele plan met één stem verschil sneuvelen. De ChristenUnie (CU) had zich tegen de komst van de moskee gekeerd.

TE VEEL COMMOTIE

De CU was voor het plan om scholen te vestigen in de leegstaande Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda-Noord, maar vond het merkwaardig dat het gemeentebestuur dat alleen wil als er een moskee bij gehuisvest zou worden. CU-fractievoorzitter Theo Krins:
“Daar zijn de infrastructuur in Gouda-Noord en de parkeervoorzieningen niet tegen bestand. Daarnaast zijn er te veel losse eindjes als het gaat om de financiële consequenties van de aankoop.”
Het moskeebestuur overwoog bij een minderheid in de gemeenteraad de locatie te kopen en zelf een moskee te bouwen. Dat zelfs landelijke partijen zich hebben uitgesproken over of er wel of geen moskee moet komen “is bij ons wel binnengekomen”, zegt woordvoerder Said Boukayouh van El Wahda.
“We liggen zo onder vuur dat we er misschien maar helemaal van moeten afzien. Er is binnen het bestuur een sfeer ontstaan van ‘hier zijn we niet tegen opgewassen’.”

Bron: NRC.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten