vrijdag 16 maart 2018

Lijsttrekkersdebat bij Gouwestad

Lijsttrekkersdebat bij Gouwestad

Door Marianka Peters
Gouda - Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In Gouda doen dertien politieke partijen mee aan de verkiezingen. Maar wat hebben de partijen voor Gouda en de Gouwenaars in petto de komende vier jaar?
Traditiegetrouw organiseert RTV Gouwestad een lijsttrekkersdebat. Afgelopen zaterdag vonden de opnamen in de tv-studio plaats, waaraan alle 13 partijen hebben deelgenomen. Tot aan de verkiezingen wordt het lijsttrekkersdebat meerdere keren per dag uitgezonden op RTV Gouwestad via de kabel en YouTube-kanaal. Aan de hand van stellingen gingen twee lijsttrekkers steeds met elkaar in debat. De presentatoren Jan Spijkerboer en Marianka Peters leidden de gesprekken in goede banen. Door middel van loting werden de koppels, die met elkaar in debat gingen, geselecteerd. Vooraf waren ook de stellingen niet bekend gemaakt. Dat zorgde voor een enerverende middag met boeiende discussies. Zo stonden de SGP en ChristenUnie lijnrecht tegenover elkaar tijdens de discussie omtrent de gemeentelijke subsidie voor de Goudse schouwburg. De SGP wil de subsidiekraan helemaal dicht draaien. De ChristenUnie vreest dat dit ten koste gaan van de cultuursector. Maar ook over andere onderwerpen, zoals het openen van de Havensluis, dat zo'n 10 miljoen euro gaat kosten, liepen de meningen uiteen. De meerderheid van de partijen ziet alleen maar voordelen wanneer de Havensluis weer open gaat, terwijl D66 de 10 miljoen euro liever besteed aan het bestrijden van de bodemdaling. "Dit onderwerp zal een pittig discussiepunt zijn tijdens de coalitie-onderhandelingen," was de conclusie van Jan Spijkerboer.
Tijdens het lijsttrekkersdebat stond ook de naamswijziging van IJsselhof op het lijstje. GroenLinks lijsttrekker Hilde Niezen gaf toen al aan dat zij in haar huidige functie als wethouder gesprekken heeft gevoerd met Yarden en stelde dat het goed zou komen. Inmiddels weten we dat de naam IJsselhof weer terugkeert op de muur van de begraafplaats aan de Goejanverwelledijk. Jan de Laat van Gouda Positief werd aan de tand gevoeld over de wethouder veiligheid en op welke wijze hij de komende vier jaar de hand op de knip denkt te houden en Rogier Tetteroo (PvdA) ging onder meer met Ronald Verkuijl (VVD) in conclaaf. De hele week wordt het lijsttrekkersdebat, afgewisseld met straatinterviews, uitgezonden bij RTV Gouwestad op het kanaal van de kabelkrant Gouda, om 10.30, 15.30, 19.00, 23.00 uur en via RTV Gouwestad op YouTube.

Goudse Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten