maandag 16 april 2018

Coalitieonderhandelingen in Gouda gestartVertegenwoordigers van de Goudse politieke partijen D66, ChristenUnie, PvdA, CDA en GroenLinks kwamen zaterdagochtend voor het eerst bij elkaar in het kader van de coalitievorming in Gouda.
Informateurs Rinnooy Kan en Van den Berg adviseerden woensdag om met deze vijf partijen in overleg te gaan. Een ander punt dat de informateurs uit hun verkenning naar boven haalden, is de behoefte in de gemeenteraad om goed betrokken te worden in het vervolgproces. Dit was dan ook het belangrijkste gesprekspunt voor de startbijeenkomst.
De partijen hebben afgesproken om als eerste stap in het proces een gespreksronde met alle fracties in de gemeenteraad te starten over de thema’s die zich lenen voor raadsbrede samenwerking. Daarvoor zal een procesbegeleider worden ingezet.  Wie dat wordt, is nog niet bekend.
Woordvoerder Thierry van Vugt: ,,Het was een productieve ochtend, in goede sfeer. Dit biedt veel vertrouwen voor het vervolg. Ik ben content dat we goede afspraken over het proces hebben kunnen maken en een gedeeld beeld hebben gecreëerd over de betrokkenheid van de raad en de stad hierin.”

Gouds Dagblad, 15 april 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten