vrijdag 6 augustus 2010

Theo Krins kleurt groen


Goudse Post
05 aug 2010


GOUDA - Raadslid Theo Krins (ChristenUnie) houdt zich deze zomer nadrukkelijk bezig met het groenonderhoud in Gouda. Met zijn initiatief om wantoestanden aan de kaak te stellen schiet Krins in de roos. Opnieuw blogt hij erop los, deze keer over de reacties en het hoge onkruid bij het Ronssepad.

Raadslid Theo Krins van de ChristenUnie: “Het onderwerp (groen)onderhoud in het openbaar gebied blijft de gemoederen flink bezighouden en de Goudse Post heeft het zelfs op de voorpagina over ‘met vuur spelen’ en merkt op dat ik “kennelijk mijn controlerende taak de afgelopen jaren niet heb uitgevoerd”.

Sommigen beweren zelfs dat ik me niet in zou zetten voor de belangen van de bewoners in de stad. Marianka Peters (Goudse Post) vindt dat ik me opwerp als ombudsman en in mijn nopjes zou zijn over mijn successen.”

“Het zal wel te maken hebben met het gegeven dat ik raadslid ben en de door mij gekozen toonzetting, maar ik herken me totaal niet in deze kritiek. De ChristenUnie heeft zich altijd ingespannen voor een schoon en goed onderhouden stad. Ik heb me enige jaren geleden o.a. ervoor ingezet dat het Willem Vroesenplantsoen beter onderhouden wordt, mijn collega Gerard Schotanus heeft zich o.a. ingezet voor beter onderhoud rond de St.-Janskerk, het Omlooppad en Park Atlantis. We doen ons werk vaak in stilte, maar we hebben zeker niet zitten slapen.”

“Daarnaast ben ik helemaal niet trots op zgn. successen, maar ik baal juist dat zoveel bewoners vele malen moeten melden en dan nog geen resultaat zien en dat stel ik aan de kaak. Mijn gemelde ‘succes’ over het eiland was cynisch bedoeld, want het had natuurlijk al lang geregeld moeten zijn en het direct reageren na het stuk in het AD vond ik bepaald geen sterke actie van Cyclus!

Wellicht denkt u, maar waarom treed je juist nu naar buiten? Het antwoord is eenvoudig: de laatste tijd is het onderhoud behoorlijk verslechterd en ik kreeg sinds mei van diverse kanten meldingen. Dat was voor mij aanleiding om stevig aan de bel te trekken.”

Inmiddels heeft Theo Krins alweer een volgend groenschandaal, ditmaal over het Ronssepad. “Bewoners aan de Ronsseweg zijn in 2009 geconfrontreerd geweest met werkzaamheden in het gazon, vanwege het verleggen van kabels en gasleidingen en het plaatsen van afsluiters. Gevolg van deze werkzaamheden: veel troep en onkruid tot een hoogte van soms wel 1.30 meter. Diverse bewoners zijn toen in het geweer gekomen, er zijn allerlei meldingen gedaan en afgelopen mei is er toen uiteindelijk wat actie ondernomen. Er is o.a. wat gras gezaaid en wat gemaaid, maar het resultaat is niet fraai, veel kale plekken en vooral onkruid. Men noemt dit een ‘ecologisch gazon’. Als het meezit wordt in het najaar weer gemaaid, maar dan zullen ze met het gras maaien snel klaar zijn.

Een paar jaar geleden werd er volgens de bewoners nog iedere veertien dagen gemaaid. Dat is misschien wel erg veel, maar nu moeten de bewoners het doen met zicht op onkruid dat meer dan een meter hoog staat en dat kan toch niet de bedoeling zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten