dinsdag 5 juli 2016

Snel nieuw college in Gouda

ChristenUnie Gouda wil snel nieuw college 'met draagvlak in de raad'

GOUDA - 'We moeten proberen zo snel mogelijk een stabiel en breed gedragen college te vormen.' Dat betoogt Theo Krins van oppositiepartij ChristenUnie in Gouda, nadat alle wethouders maandagavond opstapten nadat de voltallige oppositie - gesteund door de VVD - een motie van wantrouwen indiende.
Het rommelt al een tijdje in de Goudse politiek. Vorige week stapte de voltallige VVD-fractie uit de coalitie na een ruzie over het wel of niet steunen van een motie door de coalitiepartijen. Naar aanleiding van deze beslissing bood VVD-wethouder Laura Werger maandagavond haar ontslag aan. 

Na de motie van de oppositiepartijen en de VVD legden ook de andere wethouders hun functie neer.

'Kruitdampen neerdalen'

Volgens Theo Krins van de Goudse ChristenUnie was het geen optie om door te gaan met een minderheidscoalitie. Datzelfde geldt voor het laten aansluiten van andere partijen om zo de resterende coalitie aan een meerderheid te helpen.

Hij wil zo snel mogelijk een stabiel en breed gedragen coalitie. 'Nu moeten de kruitdampen neerdalen, maar we moeten een wethoudersteam samenstellen die een goed span is en draagvlak heeft in de raad. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik heb de overtuiging dat het kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten